Bier bestaat uit 4 basis ingrediënten :
- Water
- Mout
- Gist
- Hop
Water
Voor de bereiding van Domus Bier wordt gebruik gemaakt van water uit Schouwen Duiveland wat gefilterd wordt in de Duinen van Burgh-Haamstede.
Mout
Voor de bereiding van de Domus Bieren worden voor het merendeel Zeeuwse mouten gebruikt van de Swaen Mouterij uit Kloosterzande.
Gist
Elk bier vraag om zijn eigen specifieke gist soort, hiermee wordt een groot deel van de smaak bepaald en ook de eigenschappen die een bier heeft. Voor de gisten maakt Domus Bier gebruik van verschillende leveranciers afhankelijk van het type bier.
Hop
Hop bloemen geven bier zijn bittere smaak en voegen aroma’s toe aan het bier. Elke hop-soort heeft zijn eigen bitterheid en smaak profiel. Domus bier heeft met zorg de juiste hop soorten geselecteerd voor elk bier smaak. Dan kan 1 soort zijn voor bijvoorbeeld De Neptunus, tot wel 4 soorten hop voor De Rooie.
Specerijen
Aan bieren kunnen nog vele toeveogingen gedaan worden om smaak toe te voegen. Koriander wordt toegevoegd aan De Nobele voor een extra smaak.